Foto: angelheart
Výborný ľahký letný koláčik
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1/2 balenia |
|
|
|
|
|
500 g |
|
|
|
plnka 1: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1/2 balenia |
|
plnka 2: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 balenia |
|
Postup
-
1
Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.
- 2
Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu všľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme tepllou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.
- 3
Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
marienka44 - množstvo masla a cukru chýba, lebo priznám sa, to dávam od oka, podľa chuti a konzistencie pudingu.